Els diputats i diputades del Bages al Parlament de Catalunya visiten les instal·lacions mineres d’ICL a Sallent

Abans de la visita, s'ha portat a terme una xerrada prèvia per explicar les mesures de seguretat que calia adoptar a l'interior de la mina.
Abans de la visita, s'ha portat a terme una xerrada prèvia per explicar les mesures de seguretat que calia adoptar a l'interior de la mina.

Abans de la visita, s’ha portat a terme una xerrada prèvia per explicar les mesures de seguretat que calia adoptar a l’interior de la mina.

Els diputats Bagencs al Parlament de Catalunya han fet aquest divendres, 20 de maig, una visita a les instal.lacuons mineres d’ICL a Sallent. Els parlamentaris de JuntsPelSí, David Bonvehí i Adriana Delgado; de la CUP, Anna Gabriel; i de Ciutadans, Antonio Espinosa, han conegut de primera mà l’activitat que es desenvolupa a l’interior de la mina i la gestió que es porta a terme al dipòsit salí del Cogulló.

La visita s’ha portat a terme a iniciativa de les parlamentàries i parlamentaris, que van mostrar el seu interès per conèixer les instal lacions durant la trobada que van mantenir al Parlament de Catalunya amb la Plataforma de Suport a la Mineria i l’Activitat Industrial del Bages, Promineria, el passat 6 d’abril.

Els  parlamentaris han arribat a les instal.lacions mineres de Sallent a les 9 del matí i han iniciat la visita baixant a les galeries de Vilafruns. A quarts d’una del migdia s’han traslladat fins al dipòsit salí del Cogulló on han pogut conèixer la gestió que es realitza de l’excexent salí.

Responsables de l'empresa han respost les qüestions plantejades durant la visita a les instal·lacions.

Responsables de l’empresa han respost les qüestions plantejades durant la visita a les instal·lacions.

Durant la seva estada a les instal.lacions mineres, els representants polítics bagencs han estat acompanyats per la Junta Directiva de Promineria i una àmplia representació de la companyia minera, encapçalada per Joan Güell, secretari del consell d’administració d’ICL Iberia; les directores de Sostenibilitat i Comunicació, Encarna Baras i Sílvia Ramón-Cortés; la directora Industrial d’Iberpotash, Cristina Arespa, i l’equip de Medi Ambient de l’empresa, encapçalat pel seu director, Lluís Fàbrega, i el director de Mineria, Juan Sánchez. També han estat presents el director de Planificació, Sebastià Isart, i el director de la mina de Vilafruns, Pedro Enterría.

Amb la visita d’avui, Promineria referma la vountat de seguir desenvolupant un paper de mediació que serveixi per acostar  la mineria a la societat així com el de contribuir a divulgar els actius i perspectives de futur del projecte miner del Bages.

Ús de cookies

Aquest lloc web utiliza cookies tècniques, de personalització i d'anàlisi, pròpies i de tercers, per tal de facilitar la navegació i analitzar-ne les estadístiques d'ús. Si es continua navegant, es considera que se n'accepta la Política de cookies política de cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies