El Consell Assessor de Promineria aprova eixamplar el seu àmbit de treball a tota la indústria extractiva delBages

Imatge corresponent a la reunió amb els membres del Consell Assessor que va tenir lloc el 20 d'abril, a la seu de l'entitat.
Imatge corresponent a la reunió amb els membres del Consell Assessor que va tenir lloc el 20 d'abril, a la seu de l'entitat.

Imatge corresponent a la reunió amb els membres del Consell Assessor que va tenir lloc el 20 d’abril, a la seu de l’entitat.

Promineria (Plataforma de Suport a la Mineria i l’Activitat Industrial del Bages)  ampliarà el seu àmbit de treball a les activitats extractives del territori, més enllà de les relacionades amb la potassa. Aquest pas es farà de la mà del Gremi d’Àrids de Catalunya i del Col·legi d’Enginyers Tècnics de Mines de Catalunya amb els quals Promineria va establir un primer acord de col·laboració la tardor passada.

Promineria proposarà a les dues organitzacions incorporar-se al Consell Assessor de l’entitat, d’acord amb la voluntat expressada de forma unànime pels membres d’aquest òrgan que va celebrar la primera reunió ordinària de l’any aquest dimecres, 20 d’abril. Paral·lelament, s’iniciarà un procés per tal de començar a establir contactes amb les empreses que treballen en l’àmbit de l’activitat extractiva al Bages per buscar sinèrgies i incorporar-les als objectius de defensa de la minera i l’activitat industrial de l’associació.

La Junta Directiva de Promineria va donar compte de l’activitat desenvolupada durant el darrer semestre, des de les reunions informatives adreçades a socis i col·laboradors fins a les trobades amb els nous representants de les institucions al territori -ajuntaments, Consell Comarcal i Delegació Territorial del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central- i els diputats del Bages sorgits de les passades eleccions al Parlament.

El Consell Assessor va fer una valoració molt positiva de les trobades desenvolupades, especialment la que va tenir lloc el passat 6 d’abril, a la seu del Parlament, amb els quatre diputats del territori: Adriana Delgado i David Bonvehí (Junts pel Sí), Anna Gabriel (CUP) i Antonio Espinosa (Ciutadans).

Per l'esquerra: Esteve Pintó, president de Promineria, amb Joan Ramon Perdigó i Josep Gonzàlez, secretari vocal de l'entitat.

Per l’esquerra: Esteve Pintó, president de Promineria, amb Joan Ramon Perdigó i Josep Gonzàlez, secretari vocal de l’entitat.

L’ordre del dia també també va servir per analitzar les novetats que s’han produït en els processos que afecten el projecte miner d’ICL Súria-Sallent i es van analitzar les mesures que el Pla Director Urbanístic del Bages preveu per regular el desenvolupament de l’activitat minera, tant per donar seguretat jurídica als projectes futurs com per les propostes encaminades a gestionar l’impacte que ha generat l’activitat històricament, en concret, la reducció progressiva del dipòsit salí del Cogulló, a Sallent.

El Consell Assessor

Promineria va aprovar l’octubre del 2015 la creació del Consell Assessor com un nou òrgan de caràcter consultiu que té la finalitat d’avaluar l’activitat de la plataforma i fer propostes per tal d’orientar l’estratègia i fer-la més activa i operativa.

El Consell Assessor està format per representants de la Cambra de Comerç de Manresa, l’Institut Cerdà, el Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Manresa, PIMEC Catalunya Central, els sindicats UGT i CC00, l’Escola Universitària Politècnica de Manresa, la Patronal Metal·lúrgica del Bages, el CTM i l’associació GEST!.

 

 

Ús de cookies

Aquest lloc web utiliza cookies tècniques, de personalització i d'anàlisi, pròpies i de tercers, per tal de facilitar la navegació i analitzar-ne les estadístiques d'ús. Si es continua navegant, es considera que se n'accepta la Política de cookies política de cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies