Promineria i el Col·legi d’Enginyers Tècnics de Mines uneixen esforços per contribuir a construir una cultura minera al territori

La reunió ha comptat amb la participació del degà del Col·legi de Mines, el president del Gremi d'Àrids de Catalunya i representants de l'EPSEM.

El Col·legi d’Enginyers Tècnics de Mines i la Plataforma de Suport a la Mineria i l’Activitat Industrial al Bages, Promineria, treballaran plegats per difondre una imatge positiva de la mineria a la societat. Les dues entitats han acordat unir esforços en aquells àmbits d’actuació que els són comuns amb l’objectiu de construir una cultura minera al territori.

La reunió ha comptat amb la participació del degà del Col·legi de Mines, el president del Gremi d'Àrids de Catalunya i representants de l'EPSEM.

La reunió ha comptat amb la participació del degà del Col·legi de Mines, el president del Gremi d’Àrids de Catalunya i representants de l’EPSEM.

La junta directiva de la Promineria s’ha reunit aquest divendres amb una representació del Col·legi de Mines de Catalunya i Balears encapçalada pel seu degà, Juan Ignacio Navarro. A la trobada també hi han participat representants de l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa (EPSEM) i el president del Gremi d’Àrids de Catalunya i també secretari de la Federación de Áridos española, Jaume Puig.

La trobada ha tingut lloc a la seu de Prominera, al Palau Firal de Manresa, i tenia l’objectiu de trobar aquells espais en els quals poder unir esforços i treballar conjuntament en objectius compartits per tal contribuir a un canvi cultural en relació a la percepció que la societat ha tingut tradicionalment vers la mineria.

Durant la reunió, ambudes parts han coincidit en la necessitat d’ampliar l’àmbit d’actuació de Promineria, actualment centrat en la defensa de l’activitat a les mines de potassa del Bages, cap a altres sectors de l’activitat extractiva com ara la indústria de roca ornamental i l’extracció d’àrids, amb llarga tradició al Bages.

Ambdues parts han coincidit en el fet que cal desenvolupar accions encaminades a divulgar els esforços que la indústria extractiva realitza des de fa dècades a Catalunya per tal de ser una activitat sostenible, àmbit en el qual ha estat pionera a Europa, i que gran part de la societat desconeix. En aquest sentit, han acordat treballar en el desenvolupament d’accions de divulgació i conscienciació destinades a millorar la percepció de la mineria per part de la ciutadania i a construir una cultura minera que valori tots els seus actius.

 

Ús de cookies

Aquest lloc web utiliza cookies tècniques, de personalització i d'anàlisi, pròpies i de tercers, per tal de facilitar la navegació i analitzar-ne les estadístiques d'ús. Si es continua navegant, es considera que se n'accepta la Política de cookies política de cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies