PROMINERIA REUNEIX SOCIS I COL·LABORADORS PER FER BALANÇ DEL DARRER ANY DE TREBALL I AVANÇAR L’ESTRATÈGIA DEL 2016

Imatge de la sala d'actes on aquest dijous va tenir lloc la reunió general informativa.
Imatge de la sala d'actes on aquest dijous va tenir lloc la reunió general informativa.

Imatge de la sala d’actes on aquest dijous va tenir lloc la reunió general informativa.

L’ampliació de la base social de Promineria i l’impuls de l’acció estratègica de l’entitat a través del nou Consel Assessor seran els eixos del treball que la Plataforma de Suport a la Mineria i l’Activitat Industrial del Bages desenvoluparà durant el 2016. Aquests són els principals aspectes que la Junta Directiva de l’associació va exposar davant els assistents a la reunió general informativa que va tenir lloc aquest dimecres al vespre, a la sala d’actes de la FUB. La sessió va coincidir amb el segon aniversari de la trobada fundacional que va tenir lloc el 30 d’octubre del 2013 a Sallent.

L’objectiu d’aquesta trobada, que va reunir socis i col·laboradors, era repassar l’acció desenvolupada durant el darrer any però també concretar el full de ruta per a l’any vinent a partir de les aportacions de totes aquelles entitats, institucions. associacions i empreses que, malgrat no estar associades a Promineria, donen suport als seus objectius i col·laboren en el desenvolupament de les seves accions.

Els assistents van valorar especialment la creació del nou Consell Assessor, reunit per primera vegada el passat 2 d’octubre, Aquest nou òrgan, ha de permetre incorporar els punts de vista d’altres sectors a l’estratègia i el treball de Promineria i ampliar la seva capacitat de treball i d’influència al territori.

En l’apartat de les intervencions del públic, es va constatar la necessitat d’insistir en reforçar la tasca pedagògica de Promineria per tal de millorar la percepció social sobre la mineria i l’activitat a les mines del Bages al territori.

Dos anys treballant pel projecte miner del Bages

El moviment de PROMINERIA va sorgir arran d’uns fets molt concrets que amenaçaven la viabilitat present i el futur de l’activitat minera al Bages, uns fets que van servir per fer aflorar el compromís i el suport d’una majoria silenciosa que ha pres forma a l’entorn de Promineria. El moviment transversal de la plataforma es va gestar durant la primera assemblea que es va celebrar el 30 d’octubre del 2013, a la sala d’actes del Mas de La Sala (Sallent).

En aquesta primera reunió es va aprovar un manifest i un decàleg amb els punts que la plataforma defensaria en endavant i a l’entorn dels quals desenvoluparia la seva acció. Des del primer moment, Promineria ha desenvolupat un treball de suport directe al projecte miner a partir de quatre eixos d’acció:

? la divulgació de la cultura i la tradició minera per tal que la societat pugui valorar la mineria des del punt de vista patrimonial i identitari, però també des del punt de vista econòmic i social;

? la mediació: explicant i donant valor als beneficis que aquesta activitat aporta al territori amb arguments sòlids i contrastables que ajudin a acostar les posicions enfrontades;

? la defensa de l’activitat extractiva a l’entorn dels jaciments de potassa i dels projectes d’inversió en tant que garantia de creixement econòmic i social del territori. Defensem l’activitat minera, siguin quines siguin les sigles empresarials que hi hagi al darrera; els llocs de treball que genera i les oportunitats de futur que la mineria pot reportar a casa nostra a nivell empresarial, però també a nivell educatiu, laboral, de benestar social i de qualitat de vida.

? l’exigència és el front des del qual vetllem pel compliment dels compromisos de l’empresa amb el territori a partir de tres principis innegociables: que sigui una activitat econòmicament viable, mediambientalment sostenible i socialment acceptada.

Els membres de la Junta Directiva de Promineria. Per l'esquerra: Josep Gonzàlez, Joan Ramon Perdigó; Esteve Pintó i Gustau Hosta.

Els membres de la Junta Directiva de Promineria. Per l’esquerra: Josep Gonzàlez, Joan Ramon Perdigó; Esteve Pintó i Gustau Hosta.

Durant els anys 2014 i el aquest 2015, la junta directiva de Promineria ha desenvolupat prop de 40 trobades de diversa tipologia i amb diferents objectius en funció de si estaven emmarcades en la dinàmica interna o externa: reunions informatives, contactes institucionals, reunions amb entitats i empreses, presentacions, així com la participació a fòrums i activitats d’entitats i institucions.

Gràcies a aquest treball continuat, el missatge de Prominera ha penetrat de forma progressiva entre l’opinió pública del territori. El grau de coneixement de l’associació comença a ser notable entre el població en general. Gràcies a la roda de contactes institucionals i l’elevada presència pública dels membres de la Junta Directa al territori, els agents socials, polítics, econòmics i sobretot les empreses són conscients de la importància que té garantir la continuïtat de l’activitat minera i que el principal aglutinador dels suports perquè aquesta voluntat sigui una realitat és Promineria.

La mineria es perfila com a un dels grans motors econòmics de Catalunya a mig i llarg termini, amb un projecte industrial que transformarà l’activitat econòmica des de l’interior del país. Vetllar perquè la indústria extractiva mantingui els paràmetres actuals i pugui desenvolupar els plans d’expansió és l’objectiu de la feina que la Plataforma de suport a la Mineria i l’Activitat Industrial del Bages, Promineria, ha desenvolupat en aquesta dos anys de treball.

Ús de cookies

Aquest lloc web utiliza cookies tècniques, de personalització i d'anàlisi, pròpies i de tercers, per tal de facilitar la navegació i analitzar-ne les estadístiques d'ús. Si es continua navegant, es considera que se n'accepta la Política de cookies política de cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies