La Memòria de Sostenibilitat d’Iberpotash recull l’actuació de l’empresa els darrers 4 anys

Seu central d'ICL Ibèria al Bages.
Seu central d'ICL Ibèria al Bages.

Seu central d’ICL Ibèria al Bages.

La Memòria de sostenibilitat d’Iberpotash recull les principals actuacions que ha desenvolupat l’empresa en els darrers 4 anys en matèria de sostenibilitat, entesa no només com aspectes ambientals sinó incloent també les accions en matèria de responsabilitat social corporativa que s’han implementat en aquest període.
La memòria és un reflex de l’aposta de la companyia per treballar de forma transparent i responsable amb el territori, i amb les persones que en formen part.  Reflecteix el compromís amb la societat, els treballadors, els productes i l’entorn més immediat, destacant els excel·lents resultats obtingut,  tenint en compte el compromís de la companyia per al desenvolupament d’un projecte concebut des de i per a la sostenibilitat: el pla Phoenix, un full de ruta per poder créixer, ser competitius i fer-ho amb el màxim respecte pel medi ambient.
Segons explica la directora de Sostenibilitat d’ICL Iberia, Encarna Baras, “l’informe s’ha realitzat seguint les directrius per a l’elaboració de memòries de sostenibilitat del Global Reporting Initiative (GRI G4), i per tant inclou una anàlisi de materialitat i tots els indicadors de sostenibilitat definits en aquesta guía”.   Iberpotash presentarà els propers dies la versió completa de la memòria de sostenibilitat als principals actors socials i econòmics del territori on es troba implantada l’empresa.
Dels continguts extrets de la memòria, destaca la contractació de personal procedent de la Catalunya Central, el què suposa un 97% de la plantilla d’Iberpotash.  D’altra banda, Iberpotash és la primera empresa del Bages en facturació de les més de 3.900 empreses actives a la comarca. A més, al llarg dels darrers quatre anys s’ha incrementat un 15% l’exportació.
En termes directament relacionats amb la sostenibilitat mediambiental, Iberpotash dedica al medi ambient més de 9M d’euros anuals, entre inversions i despeses operatives,  i al mateix temps s’integren criteris ambientals en la presa de decisió amb inversions, productes i processos.
L’estratègia de sostenibilitat plasmada a la memòria que avui avança els seus continguts, planteja com a eixos principals la vinculació amb el territori , la incorporació de la sostenibilitat a l’organització, la transparència i la formació laboral exemplar.   Avui dia, desenvolupament industrial i sostenibilitat són dos conceptes estretament lligats que es complementen. Els millors models econòmics mundials són els que tenen la sostenibilitat com a objectiu principal la sostenibilitat, sinònim d’eficiència.

 

Podeu descarregar el document íntegre en aquest enllaç: http://www.icliberia.com/page/memoria-de-sostenibilitat

Ús de cookies

Aquest lloc web utiliza cookies tècniques, de personalització i d'anàlisi, pròpies i de tercers, per tal de facilitar la navegació i analitzar-ne les estadístiques d'ús. Si es continua navegant, es considera que se n'accepta la Política de cookies política de cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies