El 18 de juny, Jornada lúdica i participativa ‘Cuidem la Terra. Fem Salut’, a Ampans

Per l'esquerra: Josep Alabern, vicepresident Fundació Aigües de Manresa-Junta de la Sèquia; Pura Alfonso, directora del Museu de Geologia Valentí Masachs; Joan Ramon Perdigó, portaveu Promineria; Mari González, Grup Llobet; Esteve Sanllehí, Hortàlia; Cristina Arespa, directora industrial ICL Súria-Sallent; Joana Tubau, directora comunicació d'AMPANS

Traslladar a la societat el missatge de que la nostra salut i qualitat de vida depenen de la cura que  tinguem i de com  tractem la terra és el propòsit de la jornada lúdica i participativa ‘Cuidem la Terra. Fem Salut’ que tindrà lloc el pròxim 18 de juny al matí, a les instal·lacions d’Ampans, de Santa Maria de Comabella, a Santpedor.

Per l'esquerra: Josep Alabern, vicepresident Fundació Aigües de Manresa-Junta de la Sèquia; Pura Alfonso, directora del Museu de Geologia Valentí Masachs; Joan Ramon Perdigó, portaveu Promineria; Mari González, Grup Llobet;  Esteve Sanllehí, Hortàlia; Cristina Arespa, directora industrial ICL Súria-Sallent; Joana Tubau, directora comunicació d'AMPANS

Per l’esquerra: Josep Alabern, vicepresident Fundació Aigües de Manresa-Junta de la Sèquia; Pura Alfonso, directora del Museu de Geologia Valentí Masachs; Joan Ramon Perdigó, portaveu Promineria; Mari González, Grup Llobet; Esteve Sanllehí, Hortàlia; Cristina Arespa, directora industrial ICL Súria-Sallent; Joana Tubau, directora comunicació d’AMPANS

Un grup d’entitats i empreses del Bages han unit esforços per dissenyar una matinal lúdica per a tota la família amb activitats i tallers concebuts perquè els infants fins els 12 anys puguin experimentar quina és la relació que l’ésser humà té amb la terra i fins a quin punt tot allò que genera és imprescindible per a la vida quotidiana. Comptarem amb la participació de Pep Callau, que s’encarregarà de la dinamització de la jornada i de l’espectacle final de festa.

Els detalls del programa d’activitats s’ha presentat aquesta tarda en una roda de premsa al Centre d’Interpretació de l’Aigua de Can Font, a Manresa, i ha comptat amb els representants de les empreses, entitats i associacions que coorganitzen l’esdeveniment: AMPANS, la Fundació Aigües de Manresa, Grup Llobet, Hortàlia, ICL Iberia Súria-Sallent, el Museu de Gelogia Valentí Masachs i Promineria.

La jornada es desenvoluparà a l’entorn d’una matinal d’activitats i tallers experiencials destinats a nens i nenes de l’etapa d’Educació Primària, dels 6 als 12 anys. Totes les activitats són gratuïtes. Els infants que acreditn la seva participació en quatre dels cinc tallers programats s’enduran un kit d’horticultura urbana d’obsequi. Per tal d’obtenir-lo, hauran d’entregar degudament segellada la cartulina de participació que podran recollir al punt d’informació i que posteriorment hauran de lliurar al mateix lloc per a que se’ls faci entrega de l’obsequi.

Els tallers programats

Els nens i nenes podran participar als tallers gratuïts a l’entorn dels quals descobriran i experimentaran diferents perspectives sobre la relació quotidiana amb la terra: el medi ambient, els recursos naturals, l’alimentació, la salut i el patrimoni hortícola i agroalimentari.

Pagesos de Ciutat. A càrrec d’Hortàlia i Ampans

AMPANS i l’empresa Hortàlia uneixen la seva experiència pedagògica i social en el camp del cultiu de la terra i de l’horticultura per crear un tallers 100% experiencial que convertirà els participants en petits hortalans i hortalanes. Es tracta d’un seguit de tres activitats a l’entorn de l’horticultura urbana a partir de les quals els nens i nenes aprendran tot el procés per tenir cura d’un hort a casa: la preparació del substrat, plantar les llavors per germinar-les i planar planter en testos. També se’ls ensenyarà a organitzar una taula de cultiu urbà perquè treguin el màxim rendiment del kit de regal que s’enduran a casa.

Snack saludable i divertit! A càrrec de Grup Llobet

L’aposta del Grup Llobet per l’alimentació saludable amb productes ecològics i de proximitat s’integra en una activitat destinada a que la mainada descobreixi i integri els principis d’una nutrició equilibrada i sana. Els participants es familiaritzaran amb conceptes com les proteïnes, els carbo-hidrats, els greixos bons, els minerals i les vitamines i serà en un format dinàmic i divertit, tot muntant una cara de verdures damunt d’una torrada untada amb hummus. El missatge és inequívoc: menjar de colors és divertit i molt sa.

Descobreix el nostre interior- A càrrec ‘ICL Súria-Sallent

L’empresa minera del Bages ha preparat una activitat didàctica en forma de fitxa en el qual es treballaran diferents aspectes sobre el subsòl, l’extracció de la potassa i sal i les seves propietats, basant-se en el conte infantil ‘El meravellós viatge de la sal i la potassa a Súria’. En aquest taller els participants també podran vestir-se de miners i fotografiar-se davant del photocall de l’interior de la mina.

Minerals: de l’hort al mòbil.  A càrrec del Museu de Geologia Valentí Masachs (EPSEM)

El museu descobrirà als nens i nenes la infinitat de minerals que intervenen en el manteniment d’un hort urbà i en la construcció d’un aparell tan quotidià i imprescindible com el telèfon mòbil.  L’activitat inclou el repte final de relacionar mineral amb objectes quotidians. Els més aplicats s’enduran un mineral de regal!

L’ús racional de l’aigua. A càrrec de Fundació Aigües de Manresa- Parc de La Sèquia

Amb aquesta activitat, la Fundació Aigües de Manresa-Parc de la Sèquia ofereix una zona d’activitats lúdiques per aprendre a estalviar aigua tot jugant: des de jocs de punteria per no perdre ni una gota d’aigua fins al rescat de de peixos de l’aigua contaminada, entre altres jocs.

Joan Alabern, durant la seva intervenció a la roda de premsa que ha tingut lloc al Centre de l'Aigua de Can Font, a Manresa, equipament integrat al Parc de la Sèquia.

Joan Alabern, durant la seva intervenció a la roda de premsa que ha tingut lloc al Centre de l’Aigua de Can Font, a Manresa, equipament integrat al Parc de la Sèquia.

Dinamització i activitats complementàries

Les instal·lacions d’AMPANS a Santa Maria de Comabella compta amb un ampli espai enjardinat amb zona de jocs infantils on els nens i nenes es podran distreure entre taller i taller. També trobarem servei de Bar Saludable de Ca l’Arpellot amb tastets i begudes naturals, saludables i ecològiques per fer poder fer un mos al llarg del matí.

El manresà Pep Callau serà l’encarregat de dinamitzar les activitats de la jornada animant els menuts i també els pares a gaudir de la proposta de lleure. A les 13:30 tindrà lloc un espectacle familiar per cloure la jornada amb diversió i una gran festa.

Ús de cookies

Aquest lloc web utiliza cookies tècniques, de personalització i d'anàlisi, pròpies i de tercers, per tal de facilitar la navegació i analitzar-ne les estadístiques d'ús. Si es continua navegant, es considera que se n'accepta la Política de cookies política de cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies